ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Garden experimentează un tip de agricultură cu totul nou, informează FastCoexist.com. Ideea de grădină subacvatică s-ar putea să sune ciudat sau nepractic. Dar sunt anumite avantaje, cum ar fi temperatura, care nu fluctuează, aşa că plantele nu se află în pericol de îngheţ. În plus, plantele sunt ferite de afide (păduchi de plante), iar atmosfera plină de dioxid de carbon pare să le fie benefică.

Orto di Nemo (Grădina lui Nemo) se află la aproximativ 10 metri sub apă, în largul coastei Noli din Italia. Grădinarul şef, Sergio Gabriel, preşedinte al Ocean Reef Group, împreună cu echipa, au priponit de fundul oceanului nişte bule pe care le-au umplut cu aer.
 
Acestea funcţionează ca un clopot de scufundare, iar în interiorul cupolei se află un raft pe care sunt aşezate ghivecele cu plante. În prezent, aceştia cresc busuioc, căpşune şi salată verde, ca şi cum le-ar creşte pe pervazul din bucătărie, potrivit reportervirtual.ro.
 
Aceste sere asigură un mediu liniştit, aşa că ar putea funcţiona chiar şi în largul coastelor celor mai aride terenuri. Iar faptul că sunt plasate sub apă oferă mai multe avantaje. De pildă, baza deschisă a clopotului înseamnă că există o suprafaţă mare de apă în partea de jos a bulei, iar evaporarea naturală păstrează umed mediul grădinii.

Plantele o duc bine şi datorită nivelului ridicat de dioxid de carbon. Acestea cresc mult mai repede decât ar creşte pe uscat. Luca Gamberini, fiul lui Sergio, spune că au pierdut în întregime culturile de patru ori, dar nu a contat prea mult, deoarece au o rată a creşterii foarte ridicată