ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru Protecția Consumatorilor afirmă că anul 2018 va sta sub „zodia dictaturii medicale”, din cauza acțiunilor reprezentanților statului împotriva societății civile care îndeamnă la informare temeinică înainte de folosirea vaccinurilor, arată un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.
 
APC denunță măsurile luate de autorități împotriva persoanelor care au pus afișe cu mesaje care indicau oamenilor să se informeze în privința efectelor secundare ale vaccinurilor înainte de a lua o decizie.
 
„Acțiunile în forță exercitate asupra societății civile autentice din România, la ordinul unor reprezentanți vremelnici ai statului român, în primele zile ale acestui an, ne arată că anul 2018 va fi un an sub zodia dictaturii medicale. Acestora nu le-a convenit faptul că părinții responsabili din această țară au atras atenția, prin intermediul unor panouri, că nu sunt de acord cu consimțământul prezumat atât timp cât statul român nu face dovada faptului că vaccinurile sunt sigure. Nu poți administra întregii populații un număr de vaccinuri, respectiv niște produse biologice, doar pe baza unor hârtii depuse de importatorii vaccinurilor la Agenția Națională a Medicamentului. Nu așa se demonstrează siguranța acestor produse farmaceutice.
 
Nu poți să ai încredere, atât timp cât în Italia cercetătorii au descoperit nanoparticule în vaccinuri, respectiv anumite metale de mărimi microscopice de ordinul a miliarda parte dintr-un metru, particule care nu sunt biodegradabile și care ajung în organele vitale ale corpului, producând boli cronice grave și, în unele situații, chiar deces. În baza instrucțiunilor date Direcțiilor de Sănătate Publică de către "tarabostele" sănătății, directorii executivi din teritoriu au pornit adevărate campanii de prigonire îndreptate împotriva reprezentanților societății civile. Persoanele fizice care au realizat acțiuni civice de informare sunt chemate la sediul DSP-urilor pentru a da declarații, sub amenințarea aplicării unor amenzi usturătoare! Dar oare de când DSP-urile sunt organe de cercetare penală? Pe de altă parte, comisarii ANPC au aplicat în mod eronat Legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comercianților în relația lor cu consumatorii deoarece informația de pe panoul din Brașov nu are un caracter comercial, ci doar unul informativ-educativ, drept pentru care procesul-verbal întocmit cu ocazia controlului efectuat de aceștia este lovit de nulitate. Vaccinurile nu sunt bomboane, ele se administrează pacienților la indicația unui medic și numai în baza consimțământului informat al pacientului. Prefectul județului Brașov, lipsit de educație civică, nu înțelege care este rostul societății civile într-un stat democratic și cataloghează reprezentanții acesteia ca fiind antivacciniști.
 
De fapt, educația civică lipsește din CV-ul multor reprezentanți ai statului român, astfel se explică și neînțelegerea de către aceștia a rolului societății civile. Între noi, societatea civilă autentică, și ei, reprezentanții unor instituții de forță, se va da, în acest an, o luptă pe viață și pe moarte!”, sună comunicatul APC.

„Pentru toți cei care au realizat abuzuri în cursul săptămânii trecute exercitând acțiuni administrative în forță, există o singură sancțiune – oprobiul public, demiterea lor de către superiori nefiind posibilă, deoarece și aceștia sunt la fel ca ei! Miza acestor presiuni asupra societății civile autentice, neafiliate politic și economic, realizate de către instituții ale statului român, o constituie introducerea în legislația românească a acordului prezumat care va duce atât la dezvoltarea comerțului cu organe, cât și la vaccinarea obligatorie a populației României! Dacă le va reuși acest lucru, românii vor deveni o sursă de piese de schimb pentru locuitorii cu dare de mână ai acestei planete”, a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, în același document.