Joi, 16 mai, va intra în vigoarea așa-zisa „ordonanță a taximetriștilor”, moment în care Uber si Taxify vor fi nevoite să îsi restrângă activitatea, informează Ziare.com.

Sub presiunea taximetriștilor care blocau Piața Victoriei, pe 29 martie , Cabinetul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență care schimbă radical modul în care se poate face, în România, transportul de persoane contra cost. Mai exact, conform ordonanței, singurii care mai au dreptul să desfășoare astfel de activități - cu exceptia șoferilor de autobuz și a celor angajați la firme de rent-a-car - vor fi taximetriștii cu licențe valabile.

În schimb, șoferii de Uber si de Taxify - care nu dețin licențe de taxi și nici nu le pot obține, în condițiile legii - ar urma să fie sanctionați, începând de joi, 16 mai, cu amenzi de până la 5.000 de lei și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni, daca sunt prinși transportând pasageri contra cost.

Președintele Asociației Coaliția pentru Economie Digitală, din care fac parte cele trei platforme, Catalin Codreanu, declarat pentru Ziare.com:

„Activitatea platformelor de ridesharing va fi grav afectată în România în următoarele zile.

Chiar dacă aplicatiile vor continua să funcționeze, pentru că acestea deservesc milioane de utilizatori, în mii de orașe din toată lumea, în România, din cauza lipsei unei reglementări specifice și a intrării în vigoare a unor prevederi din legea taximetriei care pot da naștere unor abuzuri împotriva șoferilor parteneri, activitatea acestora poate ajunge aproape de zero.

Este posibil ca multi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre să nu găsească o mașina sau să aibă un timp de așteptare extrem de mare, din cauza reducerii activității șoferilor inscrisi pe aceste platforme".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews