ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Asociația Pro Consumatori (APC) a verificat calitatea ketchup-ului care se găsește în majoritatea magazinelor din România, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. 

Din cele 17 tipuri de ketchup verificate, doar 12% respectă rețeta, scrie Libertatea.

Analizele arată că majoritatea mărcilor de ketchup conțin mai puține roșii decât ar trebui, iar majoritatea folosesc un suc de roșii diluat și multe arome. 

Cantitatea de zahăr per unitatea de vânzare variază între 12 lingurițe și 26 de lingurițe! 

La 65% dintre produsele analizate s-au folosit conservanți, iar la 53% dintre acestea s-au folosit câte doi conservanți. Cantitatea de sare per unitate de vânzare variază între 7,65 grame și 17,5 grame, adică între o linguriță și jumătate și 3 lingurițe și jumătate.

În ceea ce privește aromele adăugate, în cele 17  produse analizate s-au identificat 12 aditivi alimentari, majoritatea foarte periculoși pentru sănătate: acid citric, acid ascorbic, acid tartric, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, sucraloza, acesulfam de potasiu, adipat de diamidon acetilat, gumă xantan, gumă guar, arome și aromă tomate.