ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociațiile de protecție a consumatorilor și guvernele au reclamat că unii producători de alimente folosesc ingrediente mai ieftine în produsele destinate Europei Centrale și de Est decât cele incluse în produsele sub aceleași branduri comercializate în Germania și Austria.

Plângeri au existat și în România, astfel că echipe mixte ale Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerului Agriculturii au început să verifice calitatea produselor alimentare comercializate de către firme din Uniunea Europeană în magazinele din România, scrie Profit.ro.

Autoritățile române vor verifica informațiile cuprinse pe eticheta alimentelor și apoi vor recolta probe de la raft din diferite produse alimentare (produse din carne, produse din lapte, produse din pește, miere etc.)” obișnute de către firme din Uniunea Europeană, în vederea corelării compoziție cu datele menționate pe etichetă.
 
În ultimele săptămâni, Ungaria, Bulgaria, Cehia sau Slovacia au acuzat faptul că unele produse alimentare nu au același standar cu produse identice din Occident.