ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei încasează anual taxe pe proprietate cuprinse între 7 și 8 milioane de euro de la centrele comerciale pe care le găzduiesc.

Această estimare a fost făcută de Colliers care arată impactul pozitiv pe care îl are comerțul pentru bugetele locale.

Totuși, într-un oraș mare precum Bucureștiul, apariția unor mall-uri sau hipermarketuri poate avea și dezavantaje. Traficul pe străzile din jurul marilor centre comerciale este îngreunat destul de mult în anumite perioade ale zilei.

Suprafața totală ocupată în prezent de centrele comerciale din București se ridică la 1,16 milioane de metri pătrați. Ar mai fi loc în capitală de un mall mare. Dar NU în Sectoarele 2 și 3 care, potrivit Colliers, și-au atins deja capacitatea maximă în urma apariției a trei mall-uri noi în doar doi ani.

În provincie, entuziasmul nu este atât de mare. Anul acesta au fost anunțați spre livrare doar 210.000 de metri pătrați de spații comerciale în afara Capitalei.

Inaugurarile de mall-uri depind și de strategia chiriașilor. Dacă marile magazine de haine sau marile lanțuri fast-food nu au de gând să se extindă în anumite orașe, construcția unor centre comerciale noi nu este justificată.