ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși reprezintă una dintre gustările preferate ale copiilor, pufuleții sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Pufuleții tradițional sunt făcuți din făină de porumb expandată, cu adaos de glucoză și glucide, având o încărcătura glicemică și o densitate energetică foarte ridicată. De altfel, toate produsele obținute din porumb au indicele glicemic mare, care crește riscul apariției diabetului.

Valentin Bunea, medic nutriționist, atrage atenția asupra acestor produse.

„50 de grame de pufuleți înseamnă 40 de grame de amidon din porumb care înseamnă 40 de grame de glucoză, adică 10 lingurițe de glucoză.

Ce ar putea face un copil cu 40 grame de glucoză în sânge, în condițiile în care el are nevoie de doar 2,5 grame pentru a menține nivelul de glicemie optim?

Răspunsul este simplu: pancreasul va produce o cantitate imensă de insulină care va căra cele 10 de lingurițe de glucoză în mușchi și în ficat unde o parte vor fi convertite în grăsime (trigliceride) care ulterior vor fi stocate în țesutul adipos.

În urma transformării glucozei în grăsime vor rămâne mici picături de grăsime în ficat (ficat gras), va crește nivelul de acid uric, de trigliceride și nivelul de colesterol. Nimic grav.

Dacă vrei să-i cumperi copilului tău niște diabet cu mai puțin de 1 leu o punguță de pufuleți este alegerea ideală!
Alături de un Tedi (9 lingurițe de zahăr într-o cutiuță) - Copiii de azi - diabeticii de mâine.

N-ar fi o problemă dacă ar fi o ocazie specială sâmbătă, copiii însă primesc zilnic de mai multe ori pe zi biscuiți, covrigei, napolitane, pufuleți, fresh-uri, tedi, cereale, cartofi, orez și mormane de pâine”, a scris medicul pe Facebook.