ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucăria „fidget spinner”⁣, care s-a bucurat de o mare popularitate anul trecut, se numără printre produsele comercializate în Uniunea Europeană care se regăsesc cel mai adesea pe lista obiectelor semnalate ca factori de risc pentru sănătate.

Titirezul cu trei palete care se învârt și acționează ca o elice în jurul unui punct de susținere circular, poate fi menținut în echilibru, poate fi aruncat dintr-o mână în alta sau poate fi întrebuințat pentru a ține degetele ocupate, relatează Agerpres.

Fanii susțin că aceste obiecte dau dependență și îi ajută să se elibereze de stres. Însă, Comisia a descoperit că, din cauza că aceste jucării sunt deseori dotate cu becuri LED alimentate de baterii prezintă un risc pentru copiii care pot ajunge cu ușurință la micile componente și le pot înghiți.

În sistemul de alertă rapidă pentru produsele periculoase al Comisiei Europene, RAPEX, au fost incluse în 2017 unsprezece modele spinner ⁣ semnalate ca fiind periculoase, acestea fiind eliminate de pe piață deoarece nu corespundeau regulamentului Uniunii Europene privind siguranța jucăriilor.