ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magazinele care vând pâine și produse de patiserie, precum și restaurantele, vor fi obligate să informeze consumatorii în legătură cu utilizarea produselor congelate.

Obligația apare pe baza unui ordin emis recent de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Conform ordinului, "operatorii economici care comercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligația de a informa consumatorii prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permită ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoțesc produsul, cu mențiunea "produs/din produs decongelat".

Termenul "produs alimentar congelat" se referă la pâine și produse de panificație, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe.

Astfel, se va putea face o diferență clară între produsele congelate și cele cu adevărat proaspete.