Grupul francez Carrefour scoate din România echivalentul a aproape 40 de milioane de euro, sub formă de dividende, din profitul raportat și obținut în exercițiul financiar al anului 2017, informează Profit.ro.

Anul trecut, compania franceză a anunțat afaceri de 6,7 miliarde lei și un profit net de 209.7 milioane, precizează sursa citată.

„În urmă cu doi ani, Carrefour a încasat dividende de 41,7 milioane euro din profitul realizat între anii 2011-2015”, scrie Profit.

Mai mult decât atât, Carrefour și-a dezvoltat afacerea din România și a ajuns la vânzări de aproape 1 miliard de euro pe piața locală după prima jumătate a anului, în urcare cu peste 5% față de perioada similară a anului trecut.

România e a șasea piață europeană pentru Carrefour după valoarea vânzărilor și continuă să se apropie de Polonia, aflată pe locul 5, dar cu o rețea de magazine de 2,5 ori mai mare.

De altfel, România și Polonia sunt singurele piețe majore pe care Carrefour a înregistrat creșteri, precizează Profit.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews