ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Un studiu realizat de APC - Asociația Pro Consumatori a scos la iveală faptul că peste 80% dintre produsele de pe piață din categoria icrelor colorate conțin conservanți, peste jumătate dintre aceastea au între 5 și 7 aditivi alimentari și cel puțin o treime conțin carmin, un colorant provenit din extract de gândaci.

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat, în prima decadă a lunii februarie anul curent, 51 de sortimente de salate de icre. Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.

În cadrul studiului, APC a descoperit că:
  • 80% din produsele analizate conțin conservanți.
  • 69% din sortimentele analizate conțin acid citric.
  • 52% din sortimentele analizate conțin agenți de îngroșare.
  • 52% din produsele analizate conțin între 5 și 7 aditivi alimentari.
  • 32% din sortimentele analizate conțin carmin.
  • La 49% dintre sortimentele analizate conținutul de icre variază între 6% și 11%.
  • 55% dintre sortimentele analizate conțin icre tarama (amestec de icre de calitate inferioară de la diferite specii de pești)

Pentru realizarea studiului APC a achiziționat, în prima decadă a lunii februarie anul curent, 51 de sortimente de salate de icre fabricate de către următorii producători: Negro 2000, Doripesco, Ocean Fish, Pescado Grup (Salmaris și Bonito), Peștisorul de Aur, Delta Fish Distribution 2003, Mega Image (Gusturi Românești, 365), Auchan, Carrefour și Cora.