ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China este recunoscută pe plan mondial pentru faptul că realizează imitații ale unor mărci celebre. În ultima perioadă, China devine cunoscută și pentru modul de producere al unor alimente, scrie descoperă.ro.

Aceste se găsesc și în România, iar calitatea lor este îndoielnică.

Iată cinci produse alimentare produse în China pe care este mai bine să le eviți:

1. Peștele cod
În România, 90% din peștele aflat la vânzare provine din import. Peștele cod, asemenea peștelui tilapia, are o calitate net inferioară. Acesta crește în propriile reziduuri. Mai mult de 50% din peștele cod vine din China.

2. Sucul de mere din China
China se află chiar în capul listei țărilor producătoare de mere la nivel mondial, dar și prima țară care nu asigura măsurile corespunzatoare de verificare a prezenței pesticidelor, chimicalelor și a altor materii reziduale în produsele cultivate.

3. Usturoiul chinezesc
Usturoiul, pentru a rezista mai mult, este stropit cu chimicale care depășesc limita admisibilă. OPC a descoperit că pe piața românească există usturoi chinezesc toxic. 

4. Orezul din plastic
Acest tip de orez ”fals” este făcut din cartof și materiale sintetice utilizate la producția cauciucului. Orezul din plastic poate fi depistat în bucătărie. Atunci când este gătit, bobul rămâne mai tare și pe lângă asta are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată să stea pe foc. Consumul acestui tip de orez poate avea efecte grave asupra organismului, poate duce inclusiv și la cancer.

5. Piperul negru boabe
Unii producători chinezi de piper negru boabe adaugă nămol și pământ de o anumită concentrație în așa fel încât este practic imposibil să simți diferența de gust.