ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gerul crunt pune presiune pe sistemul energetic național. Consumul de energie electrică și de gaze naturale se apropie de valori-record. La Ministerul Energiei a fost convocat un comandament de urgență.

Va fi o ședință și la Dispeceratul Energetic Național, la ora 13:00, pentru că suntem aproape de maximul istoric de consum al energiei electrice.

Anul trecut, pe 19 decembrie, a fost înregistrat cel mai mare consum din anul 2001 până în prezent, iar astăzi, din cauza temperaturilor foarte scăzute, ne apropiem de acest maximum istoric, de 9.700 de MW.

În acest moment, avem un consum de 9.200 de MW pe oră, conform Dispeceratului Energetic Național.


Producția de energie electrică depășește 10.000 de MW pe oră și se bazează în mare parte pe cărbune și pe hidrocentrale.

Duminică seară, au pornit patru grupuri termoenergetice pe cărbune pentru a face față acestei cerereri, în condițiile în care centralele eoliene nu pot fi pornite din cauza gheții depuse pe ele.