ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii vor primi facturi în care nu se va mai regăsi şi consumul estimat.

Consumatorii de gaze din jumătatea de sud a ţării vor primi, de luna viitoare, facturi care nu vor mai conţine şi consumul estimat.

Decizia a fost luată de compania GDF Suez, obligată de autoritatea de reglementare, care a şi amendat compania cu 200.00 de lei. 

Iniţial, oficialii GDF Suez au declarat că trec în facturi consumul estimat pentru a ajuta clienţii să-şi optimizeze cheltuielile, nicidecum nu este vorba despre plata în avans.

„În măsura în care această modalitate de facturare nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, compania este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor," a transmis compania.

Decizia nu a fost luată însă de bunăvoie. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a cerut companiei să elimine această metodă de facturare şi a amendat-o cu 200.000 de lei.

„Facturile vor fi modificate chiar din momentul de faţă, întrucât autoritatea, în urma controlului, a găsit că aceste facturi nu au fost conforme cu reglementările existente şi a penalizat cu o amendă societatea şi a obligat-o să se conformeze şi să anuleze acest tip de facturi”, a spus Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Totul a pornit după ce Digi24 a prezentat modul în care facturile la utilităţi devin adevărate capcane pentru consumatori.