Românii vor primi facturi în care nu se va mai regăsi şi consumul estimat.

Consumatorii de gaze din jumătatea de sud a ţării vor primi, de luna viitoare, facturi care nu vor mai conţine şi consumul estimat.

Decizia a fost luată de compania GDF Suez, obligată de autoritatea de reglementare, care a şi amendat compania cu 200.00 de lei. 

Iniţial, oficialii GDF Suez au declarat că trec în facturi consumul estimat pentru a ajuta clienţii să-şi optimizeze cheltuielile, nicidecum nu este vorba despre plata în avans.

„În măsura în care această modalitate de facturare nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, compania este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor," a transmis compania.

Decizia nu a fost luată însă de bunăvoie. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a cerut companiei să elimine această metodă de facturare şi a amendat-o cu 200.000 de lei.

„Facturile vor fi modificate chiar din momentul de faţă, întrucât autoritatea, în urma controlului, a găsit că aceste facturi nu au fost conforme cu reglementările existente şi a penalizat cu o amendă societatea şi a obligat-o să se conformeze şi să anuleze acest tip de facturi”, a spus Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Totul a pornit după ce Digi24 a prezentat modul în care facturile la utilităţi devin adevărate capcane pentru consumatori.