Nivelul de trai din România scăzut a dus la o înmulțire a covrigrăriilor. Vă mai amintiți cât de greu găseai un covrig în urmă cu 10 ani?  Acum, în orice zonă cu trafic există minim două covrigării: piețe, stații de metrou sau unități de învățământ.

Covrigul de 1 leu a devenit astfel micul dejun, prânzul sau gustarea preferată a românilor. Din păcate, covrigul nu aduce nici un beneficiu organismului, în afară de faptul că potolește foamea. 

Consumat zilnic, în cantități mari, poate provoca serioase probleme de sănătate, de la obezitate, la diabet și hipertensiune arterială.

Banalul covrig este un amestec de făină, drojdie, sare și apă. Aluatul se frământă bine, după care se modelează coca în formă de covrig. Covrigii sunt fierți câteva minute în apă cu zahăr, rostogoliți prin mac, sare sau susan și puși în cuptorul electric.

"În primul rând, favorizează supraponderalitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul și colonul prin componența lui indigestă. În plus, prin conținutul mare de carbohidrați, consumați în exces covrigii pot favoriza apariția bolilor de inimă", a spus Mihaela Costin pentru Realitatea TV.
 
Doctorii recomandă moderație de fiecare dată când vrem să mâncăm covrigi 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews