ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Importăm 900.000 de tone de pâine congelată. Importăm zahăr, fructe, legume sau carne de porc pentru că este o mare diferență între subvențiile primite de producătorii români și cei străini.

Țara noastră importă masiv fructe, legume și carne pentru că producătorii români nu pot concura din punctul de vedere al prețului cu jucătorii străini, atrage atenția Cristian Mol­dovan, proprietarul companiei cu activitate în agricultură Pro­mat Comimpex.

Astfel, pe plan european, România nu poate fi competitivă în domenii ca agricultura sau industria în condițiile în cate alte state beneficiază de un sprijin mult mai mare. 

„În prezent importăm 900.000 de tone de pâine congelată, adică o treime din pâinea pe care o consumăm. Importăm zahăr, fructe, legume sau carne de porc. Importăm toate aceste produse pentru că este o mare diferență între subvențiile primite de producătorii români și cei străini. (...) În Ungaria subvenția la hectar este de 300 de euro, la noi este de 150 de euro", a explicat Cristian Mol­dovan.

La rândul său, Vasile Pop-Pădureanu, președintele gru­pu­lui de firme Universal din Sălaj a declarat că susținerea producției este extrem de importantă pentru creșterea economică a României. 

„Tre­buie să vorbim în România de va­loare adăugată. (...) Ceea ce ne-a ținut în viață în perioada de criză a fost producția", a afirmat președintele grupului cu afaceri de peste 10 milioane de euro anual.