ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru români, o masă plină în ziua de Crăciun sau de Paști este un element indispensabil. Cu toții ne-amintim că abia așteptam marile praznice pentru a putea să ne bucurăm din bunătățile făcute de mama sau de bunica.

Mulți dintre noi am plecat de-acasă, bunicii s-au dus, părinții sunt departe și totuși...aroma aceea inconfundabilă a copilăriei rămâne.

Nu pot uita mirosul minunățiilor care se pregăteau în Săptamâna Mare sau înaintea Crăciunului. Și-am zis: cine spune că nu le pot avea și-acum?

Zis și făcut. De fapt, mai ușor cu zisul, mai greu cu făcutul. Am început cu mâncarea. Salată de boeuf, cârnați, caltaboși și bineînțeles, nelipsita friptură. Am zis să lăsăm desertul la final. Dar pe parcurs ne-am dat seama că nu e chiar așa de simplu cum părea la prima vedere: timpul era scurt, ne apucam seara după muncă. Și copiii trag de noi, oboseala e mare, crește frustrarea că nu iese totul conform planului...Plus neprevăzutele: nu găsești ingredientul cutare, gazele nu au presiune, etc.

Cum făceau, domne, ai noștri? Întrebam și (îi) admiram în același timp. Ce să zic, până la urmă, am rămas cu friptura și cârnații, iar salata o facem în „cooperativă” cu mama. În aceste condiții,  am fost nevoiți să recurgem la comerț pentru dulciuri.

Dar de unde să cumperi? Toți scriu că produc „ca la mama acasă”, dar când te uiți pe ingrediente, te ia durerea de cap. Un prieten din copilărie mi-a spus să încerc cozonacii de la Naturalia. Au doar ingrediente naturale, făină, drojdie, lapte, ouă, unt, nucă, ulei de floarea soarelui, cacao și magiun de prune, niciun E, nimic!

 
Vino și vezi, mi-a zis. Așa că mi-am luat inima-n dinți și am comandat un cozonac de casă. De post. L-am gustat și am mai comandat și doi cozonaci, de dulce. Plus un baton de ciocolată bio.
 
Asta e povestea noastră și ai cozonacilor de casă de la Naturalia, la care poți ajunge printr-un simplu click, aici.