ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obișnuit să verifice fiecare ATM înainte de a încerca să retragă bani de pe card, un expert în securitate venit în concediu în Europa a avut o surpriză neplăcută la folosirea unui ATM plasat pe o stradă din Viena.

Aproape imposibil de detectat pentru utilizatorii de rând, dispozitivele pentru clonat carduri montate pe ATM-uri publice au totuși o vulnerabilitate: trebuie să poată fi îndepărtate rapid și ușor, atrăgând cât mai puțin atenția celor din jur. Asta înseamnă că, teoretic, orice trecător cu minimă instruire poate căuta un astfel de dispozitiv și îndepărta de pe ATM-ul vizat.

Ajuns din întâmplare la un bancomat compromis, expertul demonstrează cât de ușor poate fi descoperit un dispozitiv de clonat carduri, trăgând doar de accesoriul din plastic montat în dreptul slotului pentru card.

În cazul de față, dispozitivul capabil să citească banda magnetică a cardului de credit se potrivește perfect cu designul ATM-ului pe care este instalat, singurul indiciu sesizabil fiind o urmă lăsată de adezivul pentru fixare aplicat în grabă.