ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Simultan a intrat pe piața din România pe segmentul laptelui UHT BIO, produsul fiind dej disponibil în rețele de magazine.

Potrivit informatiilor de pe ambalajul laptelui UHT BIO 1,5% grăsime, laptele SIM nu este 100% românesc ci este importat din Ungaria. 

Compania Simultan nu se bazează pe munca fermierilor români, rolul său fiind de simplu procesator și ambalator al unui lapte adus din import.

„Decizia folosirii laptelui din Ungaria ca materie prima pentru un brand „puternic românesc” este o decizie extrem de sensibilă, ce poate produce multiple efecte secundare negative, chiar și în plan politic”, scrie Brand privat

Compania Simultan nu esta la prima colaborare cu fermierii ungari. În 2014 în retailul modern a fost listat un lapte UHT pe al cărui ambalaj apărea mențiunea: „Produs în UE și distribuit de Simultan SRL”, sigla procesatorului maghiar aparținând companiei Sole Mizo Ungaria.