ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Victor Ponta anunţă victorios pe Facebook că "o mare parte dintre români folosesc o treime din venituri pentru mâncare. Pentru ei reducerea TVA la alimente înseamnă practic că le-am crescut salariile și pensiile cu circa 15%", adevărul de la raft este crunt.

După ce Guvernul a anunţat în urmă cu aproape două luni această scădere a TVA, marile magazine au recurs la majorarea preţurilor. Acest lucru a fost semnalat de aproape toată presa. 

Iată ultima dovadă în acest sens. Preţurile unor produse la data de 1 mai comparativ cu 1 iunie ar trebui să fie mai mici cu cel puţin 15%! 

La hipermarketul CORA Lujerului reducerea taxei pe valoarea adăugată s-a aplicat unor preţuri mai mari decât cele de luna trecută. Zahărul Coroniţa a ajuns să coste, astfel, cu un ban mai mult decât înainte de ieftinire. Explicaţie este simplă: calculele s-au făcut nu la preţul din luna mai, 2,67 lei, ci la unul umflat: 3,05 lei.

La fel s-a întâmplat şi în cazul zahărului Mărgăritar: înainte de ieftinire costa 2,75 lei, dar preţul din care s-a tăiat TVA a fost 3,03 lei. Din care a rezultat o ieftinire de numai nouă bani.

Socoteala a fost identică şi pentru lapte. O sticlă de 1, 4 litri costa, luna trecută, 7,21 lei. Acum este 6,69 lei, dar reducerea a fost aplicată unui preţ mai mare cu 40 de bani decât cel din luna mai: 7,61 lei.
 

Reprezentanţii hipermarketului Cora au explicat celor de la Digi 24 că magazinul a cumpărat zahărul mai scump, iar comparaţia făcută în cazul laptelui nu este corectă, pentru că preţul de acum o lună era promoţional.