ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Utilizarea materialelor pirotehnice trebuie să se facă cu respectarea instrucțiunilor producătorului, accesul copiilor fiiind strict interzis, chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, a informat, sâmbătă, Departamentul pentru Situații de Urgență, pe pagina de Facebook.


Potrivit sursei citate, cetățenii pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori (ex: bețișoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, șerpi, scântei, pocnitori cu confetti).

În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii.

Totodată, IGSU atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
- respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
- asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
- asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
- instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.
4.900 de pompieri sunt la datorie în aceste zile, alături de 300 echipaje medicale SMURD, peste 100 de echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple vor asigura, zilnic, răspunsul la urgențele medicale și misiunile de descarcerare.