ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Sanitar Veterinară din Bihor a identificat un lot de 1.500 de kg carne de pui infectată cu Salmonella, provenită din Polonia, care a fost confiscat și distrus.

Este vorba despre un lot de piept de pui congelat, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obținerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unității.

„În România avem semnale, și avem chiar dovezi, vizavi de faptul că, din anumite state, se încearcă introducerea uneori nelegala de produse(...) Am dat un comunicat de presă cu un lot de carne de pui venit din Polonia care a fost confiscat, distrus și denaturat. Este public. Acesta este ultimul caz”, a declarat, pentru ZF, Radu Roatiș Chețan, noul președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA).

Potrivit DVS Bihor, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui și frigărui) în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.