ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lanțul local de supermarketuri Annabella își face intrarea pe piața din București, una dominată de lanțul Mega Image, prin achiziția a trei magazine tocmai de la gigantul belgian.

Rețeaua românească este deținută de familia Mutu, care are și fabrica de conserve Răureni. Antreprenorii originari din zona Vâlcea și-au concentrat atenția în principal pe această regiune, unde au mai bine de jumătate din cele peste 50 de magazine, potrivit site-ului propriu.

Cele trei magazine ar fi fost vândute ca urmare a faptului că în momentul preluării rețelei Angst de către Mega Image, Consiliul Concurenței a impus vânzarea unor unități din considerente de concurență. Cele trei magazine vândute către Annabella sunt cele stabilite atunci, anunță Bran Privat.

Magazinele urmează a fi preluate de operatorul local cu tot cu angajați și marfă - mai puțin mărcile private ale Mega Image, potrivit datelor ZF. Valoarea tranzactiei nu este publica.

Mutarea Annabella, de a cumpăra magazinele de la rețea internațională, este suprinzătoare în contextul în care până acum giganții străini erau cei care cumpărau de la antreprenorii locali.

În termeni de cifră de afaceri însă Annabella este unul dintre cei mai mari jucători locali din comerțul românesc, cu afaceri de 176 mil. lei în 2014, ultimul pentru care există date publice.

Mega Image are afaceri de peste 2,8 mld. lei în acelasi an. Belgienii de la Mega Image sunt însă și cel mai extins retailer local cu peste 450 de unități sub mai multe branduri și formate.