ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă în urmă cu un an producătorul Pepsi a decis scoaterea aspartamului din băuturile dietetice, după ce mai multe studii au făcut legătura dintre îndulcitorii artificiali și producerea cancerului, compania a revenit asupra deciziei.

Această mutare vine după eșecul comercial al noilor îndulcitori artificiali, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Gigantul băuturilor carbogazoase și al snack-urilor a decis în aprilie 2015 să înlocuiască acest îndulcitor principal prin sucraloză, comercializată în Franța sub numele de Canderel, după ce mai multe studii au acuzat aspartamul că ar fi cancerigen.

Dar vânzările nu au mers bine deoarece consumatorii americani au continuat să evite băuturile care conțin îndulcitori artificiali. Vânzările americane la Pepsi 'Light' au scăzut cu 10,6% în primul trimestru, în timp ce cele de Coca 'Light', produse de rivala Coca-Cola, au scăzut cu 5,7%.

Anumiți specialiști pretind că aspartamul provoacă lupus, cancer, convulsii, screloză multiplă, probleme de memorie și tumori cerebrale. Dozele mici de aspartam nu sunt extrem de dănunătoare, însă în exces duce la complicații.