ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă tarifele de terminare cu 12,5%, de la 0,96 de eurocenți pe minut la 0,84 de eurocenți pe minut, a anunțat miercuri Sorin Grindeanu, președintele Autorității, la o dezbatere privind transparența costurilor de telefonie mobilă și internet organizată de Comisia economică, industrii și servicii din cadrul Senatului.

„Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat reducem acest cost la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper că, într-un final, va duce la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului îl punem în dezbatere publică și parcurgem toți pași. Eu sper că până la jumătatea lunii martie să intre în vigoare", a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Tariful de interconectare la rețelele de telefonie mobilă a rămas neschimbat din aprilie 2014. Atunci, tariful de interconectare a scăzut de la 3,07 eurocenți/minut la 0,96 eurocenți/minut.

Reducerea se va realiza printr-un proiect de decizie al Autorității. Grindeanu a spus că pentru adoptarea acestei măsuri este nevoie de consultare internă și externă.