Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă tarifele de terminare cu 12,5%, de la 0,96 de eurocenți pe minut la 0,84 de eurocenți pe minut, a anunțat miercuri Sorin Grindeanu, președintele Autorității, la o dezbatere privind transparența costurilor de telefonie mobilă și internet organizată de Comisia economică, industrii și servicii din cadrul Senatului.

„Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat reducem acest cost la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper că, într-un final, va duce la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului îl punem în dezbatere publică și parcurgem toți pași. Eu sper că până la jumătatea lunii martie să intre în vigoare", a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Tariful de interconectare la rețelele de telefonie mobilă a rămas neschimbat din aprilie 2014. Atunci, tariful de interconectare a scăzut de la 3,07 eurocenți/minut la 0,96 eurocenți/minut.

Reducerea se va realiza printr-un proiect de decizie al Autorității. Grindeanu a spus că pentru adoptarea acestei măsuri este nevoie de consultare internă și externă.