ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini de-a dreptul șocante au fost postate pe un forum dedicat agricultorilor. Un utilizator a vrut să arate tuturor ce legume consumă românii și a postat o farfurie cu 3 roșii despre care a spus că au stat acolo două luni!

"Roșii made în Italia cumpărate acum aproape două luni și păstrate în bucătărie la temperatura camerei. Întâmplarea a făcut să le uit afară pe masă și să plec pentru 5 zile. Apoi văzând ca nu s-au schimbat am zis sa văd cât rezistă până se strică …și de atunci se pare că mai am de așteptat. Încă sunt tari în interior . Dimineața am intrat într-un Profi de lângă mine și m-am îngrozit. Cartofi din Egipt și Germania, ceapă albă din Egipt … În alt magazin fasole boabe din Egipt cu 8 lei și eu am cumpărat printr-o cunoștința din Slobozia cu 4 lei. Nu înțeleg mecanismul, unde sunt produsele românești? Unde le vindeți cei care le produceți? În afară de piețele din oraș, rar găsești prin supermarketuri ceva făcut în România. Chiar nu se poate schimba nimic? Trebuie sa mâncam toate porcăriile aduse de afară? Cei care știți circuitul, de ce nu se poate schimba situația?", este mesajul Teodorei Mărgean.

Aceste legume conțin foarte multe pesticide, ceea ce duce la creșterea rezistenței. În mod normal, o roșie naturală se strică în maxim două-trei zile.

Roșiile care nu se strică au umplut hipermarketurile. Vin din import și pot fi ținute luni întregi la frigider fără a-și schimba culoarea sau aspectul comercial. Nu sunt povești, ci este rezultatul unui experiment făcut de un consumator român care, la finele mai multor luni, a înmânat tomata ”de plastic” ministrului agriculturii pentru a o supune unor analize.

"Am primit zilele trecute o roșie de luni de zile care a fost ținută în frigider. Era tratată atât de puternic și se strânsese doar puțin nu mai era atât de întinsă. Dar atâtea luni… Am dat-o la analize dar nu am primit rezultate nici până acum. Știți bine roșiile românești, aveam funcționarii europeni care când veneau în țară, plecau mereu cu câte două lădițe de roșii", a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu la Realitatea TV.