Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat astăzi că se lucrează la stabilirea unei taxe pentru mașinile cu normă de poluare mică și emisii mari de bioxid de carbon, după ce același guvern PSD desființase taxa la începutul anului.

Oficialul de la Ministerul Mediului a precizat că pentru stabilirea cuantumului acestei taxe se va ține cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare și de emisiile de bioxid de carbon. 

Asociația Constructorilor Auto din România (ACAROM) și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) consideră că este absolut necesară această măsură pentru limitarea importurile masive de vehicule de ocazie, care produc poluări excesive.

 

Cel mai probabil, taxa va fi reintrodusă de la 1 ianuarie 2018.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.