Economia României, DISTRUSĂ de marile magazine. Trei prevederi care ar diminua influenţa acestora asupra vieţii românilor
La începutul anilor 2000, Traian Băsescu era primar al Capitalei. În acea perioadă au fost date mai multe autorizaţii de construcţii pentru hipermarketuri în oraş, concomitent cu eliminarea "chioşcarilor". Aşa au apărut Cora Lujerului, Carrefour Ordieea sau Auchan Titan. Următorul efect al acestei extinderi în oraş a fost distrugerea micilor producători din pieţe şi a micilor magazine de cartier. Aceştia au dat rapid faliment, românii preferând să cumpere doar de la hipermarketuri.
- scoaterea hipermarketurilor în afara orașului
- închiderea magazinelor duminica
- punerea la dispoziţie pentru producătorii români a unor spații de vânzare separate de mărfurile din import
"Problema supermarketurilor constituie o preocupare majoră la nivel european, unde sectorul de vânzări cu amânuntul este dominat de un număr din ce în ce mai restrâns de lanţuri de supermarketuri. Acestea abuzează de poziţia dominantă: exercită un control asupra accesului pe care îl au agricultorii şi alţi distribuitori la consumatori, cu efecte negative asupra condiţiilor de muncă, a protecţiei mediului şi a securităţii alimentare. Se impun, deci, şi măsuri naţionale urgente, " spunea în 2014 deputatul Marin Anton pentru cursedeguvernare.ro, după ce o propunere asemănătoare fusese respinsă la presiunea retailerilor.
Carrefour, Metro, Selgros, Lidl, Auchan, Kaufland, Cora, Penny, Billa, Real, Mega Image sunt companii multinaționale care extrag bani din piața românească și exportă profitul. Într-adevăr, aceste companii creează locuri de muncă și taxe, dar fac din România o campioană a importurilor. Statisticile din Vestul Europei arată că la crearea unui loc de muncă în magazinele Carrefour dispar din piața job-urilor între 1,5 și 3 alte locuri de muncă. ATENŢIE! Vorbim de piețe reglementate riguros. Probabil că în România este vorba de 7-10 locuri de muncă.
În ultimii ani, magazinele româneşti PIC şi SUCCES au fost eliminate rapid de pe piaţă, patronii acestora fiind acum cercetaţi şi închişi pentru diferite infracţiuni economice. Există pe piaţa de bricolaj firma DEDEMAN, a fraţilor Pavăl din Bacău, care a reuşit să domine un segment unde mai concurează firme de renume din Germania sau Franţa.
Pe același subiect
5 motive pentru care traducătorii profesioniști au joburi de care sunt foarte multumiți (P)

Asociația Pro Consumatori: Numai două mărci de lapte conțin lapte nestandardizat, fără a fi prelucrat

Banalii pufuleți, otravă pentru sănătate. Medic: Dacă vrei să-i cumperi copilului tău niște diabet cu mai puțin de 1 leu, o punguță de pufuleți este alegerea ideală!

Antenele 5G vor putea fi instalate pe blocuri de locuințe și în parcuri fără acordul cetățenilor, avertizează Asociația Pro Consumatori

Ton radioactiv în România! Una din două conserve de ton are în compoziție pește contaminat cu Cesiu 137

Lista neagră a instituțiilor care oferă credite rapide. Cele 4 credite pe care NU ar trebui să le iei niciodată
Recomandările noastre

Mihai Eminescu – Promotor al Unirii. La 24 ianuarie 1882, aniversând Unirea Principatelor Române, Eminescu fonda societatea naționalistă "CARPAȚII”. ActiveArt 10

INTERVIU Dr. Virgiliu Gheorghe: „Un sistem imunitar puternic este cea mai bună soluție pentru a face față virusului. Să nu fim pesimiști!” „Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de COVID-19.” (III)
Persoane: Cristian Poteraş Klaus Iohannis Traian Băsescu
Organizații: Auchan Carrefour Cora Lidl Mega Image
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)