ANSVSA anunță că primit notificare în legătură cu prezența în România a produselor congelate ale firmei ungare Greenyard, suspectate de contaminare cu Listeria monocytogenes, acestea fiind retrase din magazine. O alertă sanitară a fost anunțată joi la nivel European, după ce nouă oameni au murit infectați cu listeria și alte câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate. 

Compania Greenyard a retras din România produsele „Spanac preparat cu smântână, 450 g ” și „Fasole galbena taiata, 450 g”, comercializate în magazinele Lidl, „Chef Amestec de legume Mexican congelat 2,5kg” și „Chef Porumb dulce congelat 2,5kg”, puse în vânzare de Metro Casho & Carry precum și umătoarele produse din magazinele Penny Market- „Fasole verde păstăi tăiată și congelată, 1 kg”, „Mazăre verde congelată, 1 kg”. 

„ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje de către Punctul Național de Contact al Ungariei cu privire la includerea României pe lista de distribuție a produselor congelate aparținând companiei Greenyard din Ungaria, pentru care s-a inițiat retragerea preventivă în toate statele membre", anunță ANSVSA, care precizează că nu a primit și buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră. Toate noile informații primite au fost distribuite structurilor teritoriale ale ANSVSA implicate, pentru a verifica procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews