ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Energiei vrea să mențină la actualul nivel prețul gazelor naturale. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, calendarul de liberalizare va fi suspendat timp de nouă luni, până la finalul lunii martie 2017.

Astfel, prețul gazelor din producția internă pentru consumatorii casnici și producătorii de energie termică va ramâne la nivelul de 60 lei/MWh, cât este în prezent. 

În tratatul de aderare la Uniunea Europeană, România s-a angajat să liberalizeze prețul gazelor naturale. Conform calendarului stabilit de guvern la 1 iulie 2015, prețul gazelor furnizate consumatorilor casnici ar fi crescut la 66 lei/MWh, la 1 iulie 2016, potrivit digi24.ro.

Între timp, prețul pe piața internațională a scăzut, astfel încât viitoarea majorare ar fi făcut ca gazele din producția internă să fie mai scumpe decât cele din import.