Comisarii Centrului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au verificat recent raionul de pește congelat al hipermarketului Auchan din Centrul Comercial Vivo și au avut parte de o mare surpriză.

În urma probelor prelevate la produsele file de cod, trunchi de cod și file de pangasius, a reieșit că produsele analizate nu corespund etichetelor atașate produselor vrac, în sensul că parametrul „glazură” constatat este mai mare decât cel inscripționat pe etichetă. Astfel, „glazura” de gheață constatată era de 30,2% la file de pangasius, față de 20% inscripționată, de 45,5% la file de cod, față de 20% pe etichetă și de 13,5% la trunchiul de cod, față de 3% cât era menționată pe etichetă. 

ImunoMedica


Conform șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, hipermarketul care vindea „apă în loc de pește” a fost amendat cu 15.000 de lei și s-a dispus oprirea de la comercializare a întregii cantități de pește congelat.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.