ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarii Centrului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au verificat recent raionul de pește congelat al hipermarketului Auchan din Centrul Comercial Vivo și au avut parte de o mare surpriză.

În urma probelor prelevate la produsele file de cod, trunchi de cod și file de pangasius, a reieșit că produsele analizate nu corespund etichetelor atașate produselor vrac, în sensul că parametrul „glazură” constatat este mai mare decât cel inscripționat pe etichetă. Astfel, „glazura” de gheață constatată era de 30,2% la file de pangasius, față de 20% inscripționată, de 45,5% la file de cod, față de 20% pe etichetă și de 13,5% la trunchiul de cod, față de 3% cât era menționată pe etichetă. 

Conform șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, hipermarketul care vindea „apă în loc de pește” a fost amendat cu 15.000 de lei și s-a dispus oprirea de la comercializare a întregii cantități de pește congelat.