ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spre exemplu, un mare magazin avea la vânzare „carne tocată de vită” care, însă, nu conținea vită, după cum se poate citi pe etichetă.

Printre ingrediente se numără: „oase și carne de porc, sare nitrată, stabilizatori” etc.

De-a lungul timpului, și în magazinele din țară au fost descoperite situații în care produsele expuse la vânzare nu respectau normele impuse de inspectorii OPC. 

Un scandal uriaș a izbucnit în urmă cu un an la Arad, după ce fostul șef al unui magazin Profi din municipiu a susținut că superiorii îi cereau să spele carnea aproape expirată cu oțet și detergent. Reprezentantii lanțului de magazine au respins toate acuzațiile spunând că bărbatul a fost un "angajat-problemă”, suspendat din funcție pentru abuzuri.
 
Fotografia cu produsul și eticheta sa a fost publicată pe pagina de Facebook a directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.