Spre exemplu, un mare magazin avea la vânzare „carne tocată de vită” care, însă, nu conținea vită, după cum se poate citi pe etichetă.

Printre ingrediente se numără: „oase și carne de porc, sare nitrată, stabilizatori” etc.

Laboratorul ImunoMedica


De-a lungul timpului, și în magazinele din țară au fost descoperite situații în care produsele expuse la vânzare nu respectau normele impuse de inspectorii OPC. 

Un scandal uriaș a izbucnit în urmă cu un an la Arad, după ce fostul șef al unui magazin Profi din municipiu a susținut că superiorii îi cereau să spele carnea aproape expirată cu oțet și detergent. Reprezentantii lanțului de magazine au respins toate acuzațiile spunând că bărbatul a fost un "angajat-problemă”, suspendat din funcție pentru abuzuri.
 
Fotografia cu produsul și eticheta sa a fost publicată pe pagina de Facebook a directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.
 
 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.