ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produsele retrase sunt K-Classic napolitane cu cremă cacao (70%) 175g,  K-Classic napolitane umplute cu cremă cu gust de cacao (75%) 500g,  K-Classic napolitane cu cremă de cocos (70%) 175g, K-Classic napolitane cu cremă de alune de pădure (70%) 175g, K-Classic napolitane cu cremă de frișcă (70%) 175g,  Sweet napolitane cu cremă cu umplutură de cacao (72%) 360g și Sweet napolitane umplute cu cremă cu gust de alune de pădure (72%) 360g.

„Există posibilitatea ca acestea să aibă un conținut de arahide mai ridicat decât acela de urme, așa cum este inscripționat pe etichetă. Numai în cazul persoanelor alergice la arahide, consumul unuia dintre produsele din listă poate determina o reacție alergică”, a precizat Kaufland, într-un comunicat.

Retailerul le solicită persoanelor alergice la arahide să nu consume niciunul din articolele menționate.

„Consumatorii care nu sunt alergici la arahide pot consuma în siguranță aceste produse. Kaufland retrage de la vânzare articolele menționate din proprie inițiativă. Alte produse nu fac obiectul acestei retrageri”, a mai precizat compania.

Clienții alergici la arahide care au cumpărat astfel de produse, dar nu le-au consumat, se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna produsele menționate și vor primi contravaloarea prețului de vânzare. Clienților nu li se va solicita să prezinte bonul de casă, potrivit Kaufland.