ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul german Lidl este nevoit să retragă de pe piață un tip de cereale, după ce în cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată Salmonella.

Este vorba de producătorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH care recheamă preventiv produsul "Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g”, comercializat și în rețeaua de magazine Lidl România, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), conform Agerpres.

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza). Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății, clienții sunt rugați insistent să țină cont de această rechemare și sa nu consume produsul în cauză.

Produsul "Golden Sun Bio Organic Amaranth, 500g” poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Lidl dă asigurări că a reacționat rapid și a scos întreaga cantitate de produs de la vânzare.

Aceasta retragere vizează exclusiv produsul "Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g” al producătorului Estyria Naturprodukte GmbH. Alte produse vândute de către Lidl Romania, inclusiv alte produse ale producătorului Estyria Naturprodukte GmbH, nu sunt afectate de aceasta retragere, precizează retailerul german.