O româncă stabilită în Marea Britanie a venit în România recent și a avut neplăcuta surpriză să constate că prețul scutecelor comercializate de Lidl are un preț dublu față de Marea Britanie.

Revoltată, aceasta a trasmis un mesaj celor de la Lidl, dar răspunsul pare greu de crezut. Germanii invocă prețul ridicat prin transport, cantitatea comandată, depozitare și cadru legislativ, dar omit să amintească de salariile extrem de mici pe care le plătesc în România, ceea ce reduce semnifictiv costurile, dar și faptul că au contracte de transport cu clauze preferențiale. 

„Dragă Lidl, sunt un fan al magazinelor voastre, dar astăzi am fost profund dezamăgită de compania voastră!

Locuiesc în UK și sunt în vizită în România, astăzi am mers la voi în magazin pentru a cumpăra scutecele pentru bebelușul meu.

Am fost profund surprinsă și dezamagită când am realizat ca marca Toujours, marca magazinului Lidl, are prețul dublu față de UK, având în vedere că România este o țară mult mai puțin dezvoltată ca și UK și cu un nivel de trai mult mai scăzut nu pot să înțeleg cum se justifică această diferență de preț!!!!!
33,99 lei sau 6,48£ în România 
3,29£ în UK"

Iată și răspunsul Lidl:

„Îți mulțumim pentru că ne-ai scris și dorim să te asigurăm că prețurile și calitatea produselor pe care le oferim zilnic clienților noștri sunt foarte importante pentru noi. Stabilirea prețului unui produs este un proces complex, ce ia în calcul atât costurile de producție, cât și o serie de alte costuri adiționale (transport, cantitatea comandată, depozitare, cadru legislativ etc.). În acest sens, nu putem comenta strategia de stabilire a prețurilor în alte țări. Vom transmite sesizarea ta către persoanele responsabile și îți mulțumim pentru înțelegere!"

Și în urmă cu 2 ani retailerul a fost acuzat că are prețuri cu 50% în România față de Polonia, un client venind cu un exemplu concret.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews