ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unui control efectuat de Protecția Consumatorului (ANPC), s-au găsit mai multe categorii de produse stricate în hipermarketul Cora Lujerului din București.

Potrivit unui comunicat de presă ANPC, în hipermarkeul Cora Lujerului s-au găsit mai multe neregului. În primul rând, se comercializau sarmale care conțineau și mucegai verde. Fructele aveau semne vizibile de alterare și erau amestecate cu fructe apte pentru consum. Decongelarea peștelui se făcea în condiții improprii, respectiv într-o chiuvetă pe care era așezat un burete pentru igienizare, în timp ce dispozitivele utilizate la prelucrarea cărnii erau murdare și ruginite.

Referitor la produsele din carne afumate în unitatea proprie, ele aveau semne evidente de alterare, prezentau colonii de mucegai și aveau o suprafață lipicioasă, dar și o culoare modificată și un miros de alterat. Biscuții ambalați în incinta proprie nu aveau niciun element de identificare, au mai spus inspectorii care au mers în contol.

În același timp, condimentele depozitate în recipiente din material plastic erau deja expirate de pe 31.11.2015. 

O altă neregulă constatată de inspectori a fost afișarea de prețuri diferite la același produs, aceeași origine, aceeași calitate și aceași tastă 36 pentru emiterea bonului, în cazul portocalelor. 

„Expunerea amestecată de produse preambalate, cantități diferite în același spațiu, cu dezinformarea vădită a consumatorilor asupra prețului și a cantității”, au arătat inspectorii.

Având în vedere rezultatele controlului, inspectorii au aplicat o amendă de 20.000 de lei hipermarketului și a oprit și retras din circuitul de consum 820 de kilograme de fructe și legume în valoare de 150.030 de lei, 17 kilograme de produse din carne de 480 de lei, precum și 6 kilograme de condimente în valoare de 120 de lei. Totodată, a fost oprită de la comercializare o cantitate de 18 kilograme de produse de 270 de lei, până la intrarea în legalitate. 

„De asemenea a fost dispusă oprirea temporară a prestarii serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate”, arată comunicatul de presă.