ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectori ai Ministerului Agriculturii au recoltat, în perioada 19-26 iunie, 29 de probe din alimente furnizate de magazine din Maastricht (Olanda), Aachen (Germania) și Bruxelles (Belgia) pentru a realiza un studiu comparativ în ceea ce privește produsele alimentare susceptibile de dublu standard, a anunțat Ministerul Agriculturii.

În Germania, Olanda și Belgia au fost identificate și prelevate 29 de probe (preparate din carne, preparate din lapte, conserve de pește, ciocolată), același număr de probe fiind prelevat și din România.

Produsele au fost adunate din magazine care se află atât în cele 3 țări, cât și în România, fiind vizate sortimentele care se regăsesc, identic, pe rafturile magazinelor din țările vizate: Lidl – Germania și Olanda, Kaufland – Germania, Belgia – Delhaize (Mega Image - România), arată ministerul de resort. Probele au fost înaintate spre analiză comparativă Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București.

Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria au criticat mai mulți producători mari de alimente, afirmând că nu este etic ca produse vândute sub aceeași marcă să aibă o calitate inferioară.

Recent, și Bulgaria s-a alăturat celor 3 țări. Ministrul bulgar al Agriculturii, Porozhanov, a spus după o ședință de guvern că testele de laborator au identificat ingrediente diferite în 7 din 31 de alimente sub branduri identice vândute în Bulgaria. Experții au mai constatat că 16 dintre produse au fost vândute la prețuri mai mari în Bulgaria, cel mai sărac stat din UE.