ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a arătat că uleiul de palmier, un ingredient des folosit în industria alimentară, conține o substanță potențial cancerigenă.

Imediat, mai mulți retaileri italieni au decis să retragă produsul de la vânzare.

În mai anul trecut, EFSA a publicat un studiu conform căruia uleiul de palmier produce, în cantități însemnate, o substanță potențial carcinogenă (GE) dacă este încălzit la temperaturi de peste 200 grade Celsius.

Ferrero, compania care produce Nutella, a declarat că uleiul folosit de companie pentru producerea cremei tartinabile este procesat la o temperatură sub 200 de grade Celsius și a insistat că înlocuirea ingredientului ar crea un produs inferior. Grupul italian utilizează circa 185.000 de tone de ulei de palmier pe an pentru dulciurile sale.

"Fără uleiul de palmier, Nutella ar fi un înlocuitor inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi", spune Vincenzo Tapella, directorul de achiziții al Ferrero.