ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul german Rewe, care mai deține pe piața locală rețelele Penny Market și XXL Megadiscount, face o nouă mutare strategică pe piața din România, după ce la finalul anului trecut a vândut supermarketurile Billa către Carrefour. Cele 8 magazine XXL Megadiscount, deschise pe format mare de discounter, vor fi închise la 31 decembrie 2016, potrivit surselor din piață.

Două dintre acestea, cele din Sibiu și Galați, se vor vinde, iar celelalte șase se vor reorganiza, urmând a avea o suprafață de vânzare mai mare, mai spun sursele din piață.

Ziarul Financiar a scris încă din vara acestui an că nemții vor scoate la vânzare magazinele. Magazi­nele XXL Mega Discount au o suprafață medie de 2.500 mp și circa 7.500 de produse în ofertă.

Rewe a mai vândut în 2010 și re­țea­ua de magazine cash&carry Selgros într-o tranzacție internațională.

Prelua­­rea lanțului de supermar­keturi Billa de către Carrefour la finalul anului trecut a fost însă o mutare locală. În prezent grupul Rewe mai are pe piața locală lanțul de discount Penny Market și hard-dis­coun­terul XXL Mega Dis­count. Astfel, nemții de la Rewe mai au în to­tal 183 de magazine, iar dintre acestea opt sunt XXL Mega Discount, restul fiind sub brandul Penny Market.