Mai mulți parlamentari UDMR au depus în Parlament o propunere legislativă potrivit căreia în supermarketuri să existe case de marcat pentru familii, la care dulciurile să fie interzise, măsura fiind motivată de dorința de a diminua obzitatea copiilor, scrie Libertatea.

Astfel, deși nu explică cum ar putea împiedica părinții să cumpere astfel de produse, inițiatorii actului normative susțin că, dacă cei mici pur și simplu nu trec pe lângă niște dulciuri, nu le vor cere părinților. 

„Este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiiilor și adolescenților”, se arată în proiect. Formularea include o listă lungă de produse care vor fi interzise la comercializare. Inițiatorii spun însă că au în minte în special dulciurile. 

Potrivit sursei citate, dacă în acea zonă a magazinului nu vor fi expuse dulciuri, copiii nu le vor cere părinților, spun parlamentarii UDMR.  Proiectul a fost depus în Senat și urmează a fi discutat de Parlament. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.