Mai mulți parlamentari UDMR au depus în Parlament o propunere legislativă potrivit căreia în supermarketuri să existe case de marcat pentru familii, la care dulciurile să fie interzise, măsura fiind motivată de dorința de a diminua obzitatea copiilor, scrie Libertatea.

Astfel, deși nu explică cum ar putea împiedica părinții să cumpere astfel de produse, inițiatorii actului normative susțin că, dacă cei mici pur și simplu nu trec pe lângă niște dulciuri, nu le vor cere părinților. 

„Este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiiilor și adolescenților”, se arată în proiect. Formularea include o listă lungă de produse care vor fi interzise la comercializare. Inițiatorii spun însă că au în minte în special dulciurile. 

Potrivit sursei citate, dacă în acea zonă a magazinului nu vor fi expuse dulciuri, copiii nu le vor cere părinților, spun parlamentarii UDMR.  Proiectul a fost depus în Senat și urmează a fi discutat de Parlament. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews