ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți parlamentari UDMR au depus în Parlament o propunere legislativă potrivit căreia în supermarketuri să existe case de marcat pentru familii, la care dulciurile să fie interzise, măsura fiind motivată de dorința de a diminua obzitatea copiilor, scrie Libertatea.

Astfel, deși nu explică cum ar putea împiedica părinții să cumpere astfel de produse, inițiatorii actului normative susțin că, dacă cei mici pur și simplu nu trec pe lângă niște dulciuri, nu le vor cere părinților. 

„Este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiiilor și adolescenților”, se arată în proiect. Formularea include o listă lungă de produse care vor fi interzise la comercializare. Inițiatorii spun însă că au în minte în special dulciurile. 

Potrivit sursei citate, dacă în acea zonă a magazinului nu vor fi expuse dulciuri, copiii nu le vor cere părinților, spun parlamentarii UDMR.  Proiectul a fost depus în Senat și urmează a fi discutat de Parlament.