ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a adoptat luni o propunere legislativă care prevede ca procentul de lapte praf conţinut în laptele proaspăt pentru consum să fie specificat pe etichetă. 

Iniţiată de cinci deputaţi PSD, propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum a fost aprobată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 50 de voturi pentru, 4 abţineri şi 12 împotrivă, conform pesurse.ro

Potrivit raportului Comisiei economice însuşit de plenul Senatului, "laptele proaspăt pentru consum şi produsele lactate, destinate comercializării, care conţin lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinsă în sintagma 'Conţine lapte praf în proporţie de %'". 

Propunerea legislativă prevede că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către Autoritatea Naţional Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

Mai mult AICI.