ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a sancționat Bancpost pentru ceea ce consideră a fi o ilegalitate comisă în urmă cu mai bine de 10 ani: cesiunea creditelor performante către un SRL din Olanda, informează Profit.ro în exclusivitate.

Oficialii de la Protecția Consumatorilor reclamă mai multe încălcări ale legii, precum transferul unor credite în termen către o societate neautorizată și încasarea necuvenită de dobânzi și comisioane, precum și calculul defectuos al dobânzilor și perceperea ilegală, în unele cazuri, de comisioane penalizatoare calculate la sold, precizează sursa citată.

Pe lângă amenda aplicată Bancpost în 27 iulie, CJPC Constanța a dispus restituirea tuturor sumelor plătite cu titlu de dobândă și comisioane de către consumatori în ultimii 10 ani și repunerea în situația anterioară a debitorilor executați silit.

Dumitru Manțu, funcționar în cadrul CJPC Constanța, a avertizat public faptul că Autoritatea cunoștea ilegalitățile de la Bancpost de doi ani, dar nu a luat nicio măsură. Acesta a mai spus că prejudiciul creat consumatorilor este estimat la cel puțin 300 de milioane de euro.

Acțiunea Protecției Consumatorilor din Constanța a pornit de la 5 reclamații primite de la persoane care au încheiat contracte cu Bancpost, instituție de credit preluată de Banca Transilvania, cu care se află în proces de fuziune prin absorbție.

Continuarea articolului este pe profit.ro.