Românii, lideri regionali la numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone

Românii sunt lideri regionali în ceea ce privește numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone și îl utilizează minimum patru ore pe zi.
„Dintre cele 23 de țări analizate în cadrul studiului, România, alături de Bulgaria, au arătat cel mai mare potențial de dezvoltare al segmentului de plăți mobile. În prezent, doar un român din 25 a declarat că efectuează plăți de pe mobil, însă procentul celor care au afirmat că ar prefera să utilizeze smartphone-ul pentru plăți este semnificativ mai mare, respectiv de 69%", relevă datele unui studiu realizat de IPSOS Research pentru Mastercard.
Potrivit acestuia, la nivelul întregii Europe Centrale și de Est, smartphone-ul este dispozitivul cu cel mai mare potențial de a înlocui cardul ca metodă de plată preferată, 8 din 10 consumatori din regiune indicând acest dispozitiv ca fiind instrumentul lor preferat de plată, după card.
Studiul a identificat românii ca fiind cei mai optimiști dintre europeni cu privire la efectul pozitiv al inovației asupra societății, astfel 82% dintre aceștia cred că inovația este benefică pentru societate, un procentaj mai ridicat decât în țări dezvoltate, precum Franța (64%), Germania (70%) sau Marea Britanie (74%).
„Documentul relevă faptul că românii cu vârsta între 40 și 50 ani sunt mai optimiști cu privire la impactul inovației asupra societății decât cei cu vârste între 20 și 29 ani. Principalele domenii unde respondenții români au arătat că și-ar dori să vadă mai multă inovație sunt sistemul de educație (53%), transportul public (47%) și sistemul de sănătate (44%)", menționează sursa citată.
Conform acestuia, studiul a analizat inclusiv metoda favorită de autentificare a tranzacțiilor, descoperind preferințe similare în ceea ce privește utilizarea amprentei utilizatorului, validarea printr-un cod unic de autorizare primit prin SMS și tradiționalul cod PIN.
„Astfel, în mod interesant, românii par a fi pregătiți să renunțe la utilizarea codului PIN pentru autorizarea plății cu cardul — doar 29% dintre respondenți au indicat această metodă, în timp ce 37% sunt mai interesați de autentificarea biometrică (30% amprentă și 7% selfie), iar 33% ar prefera să primească prin SMS un cod unic pentru autorizarea fiecărei tranzacții", precizează sursa citată.
Studiul a fost derulat de IPSOS Research pentru Mastercard pe parcursul verii anului 2016 și a compilat date din 23 țări, respondenții fiind utilizatori de internet și posesori ai unui cont bancar, cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Lista COMPANIILOR STRĂINE din România cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de an profit brut ZERO și, implicit, pierderi

Am repornit motoarele! ACTUALIZARE și MULȚUMIRI! Problemele ActiveNews: 20.000 de articole dispărute. Ținta Covid

OCULTA MONDIALĂ ARE ACUM UN NUME - SECTA BANCARĂ TIBETANĂ. OLIGOPOLUL: Cum conduc marile companii multinaționale lumea (II). Pepsi Cola și Coca Cola se ”joacă” de-a concurența?

Asociația Pro Consumatori: Numai două mărci de lapte conțin lapte nestandardizat, fără a fi prelucrat

România are cel mai ridicat preț al energiei electrice din UE

SECREȚIE DE MUSCĂ ÎN BOMBOANELE KINDER. Europenii consumă chiar acum excrețiile unor insecte fără să știe. Bomboanele de ciocolata cu lapte de la Kinder sunt cerate cu un aditiv care se obține din rășina unei muște verzi. FOTO / VIDEO cu E904
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)