ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful unui magazin Profi din centrul Aradului susține că superiorii i-ar fi cerut să vândă carne expirată, spălată cu detergent și oțet, iar pentru că a refuzat a fost suspendat din funcție, el sesizând Poliția, Protecția Consumatorilor, DSVSA și ITM Arad.

Conducerea supermarketului neagă însă astfel de practici și spune că bărbatul a creat ”o situație tensionată”, care se va rezolva în instanță.

 Șeful unui supermarket Profi din centrul municipiului Arad, Ciprian Emanuel Gabor, a declarat pentru News.ro, că el și alți zece angajați ai unității au depus sesizări la Poliție, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care acuză abuzuri din partea unor superiori.

Gabor, care zilele trecute a fost suspendat din funcție, susține că neînțelegerile cu superiorii au apărut în momentul în care aceștia au încercat să îi impună să vândă produse expirate, iar el s-a opus. El susține că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu oțet și detergent, iar pentru că a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajaților.

”Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajați de către șeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacționez să îi anunțe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproșat că am aruncat carnea expirată și nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oțet și detergent CIF”, a declarat Gabor.

El susține că șeful său, directorul zonal, i-ar fi solicitat și să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau șuncă, însă a refuzat.

”Șeful meu direct mi-a spus că și lui i-au fost cerute aceste lucruri de către director regional”, mai spune Gabor.

El a depus o plângere la Poliția Arad, alături de alți zece angajați ai magazinului, adică aproximativ jumătate din personal.

Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autorităților și alte presupuse nereguli, susținând că mărfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi însoțite de toate documentele necesare.

”Toată marfa care vine în magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este însoțită doar de un aviz, fără a avea un certificat de conformitate, așa cum ar trebui. Am avut clienți care cumpărau mai multă marfă și mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut”, susține bărbatul.

La ITM Arad, el și ceilalți zece angajați au sesizat, între altele, că nu le-au fost plătite orele suplimentare începând cu iulie 2015.

”Eu am acumulat 1580 de ore suplimentare neplătite, pentru care aș avea de încasat peste 15.000 de lei. Nu am avut liber niciun weekend, dar nu am fost plătit. Am sesizat și că nu sunt calculate corect orele lucrate pe timp de noapte. În susținerea afirmațiilor mele stau înregistrările camerelor de supraveghere din magazin. Se vede clar când am intrat la serviciu și când am plecat toți angajații”, a declarat Gabor.

Gabor a adăugat că el și ceilalți zece angajați au solicitat Primăriei Arad autorizație pentru un protest de stradă, așteptând răspuns în acest sens.

Conducerile CJPC, DSVSA și ITM Arad au confirmat, pentru News.ro, că se fac cercetări în acest caz, după ce au fost depuse petiții de către 11 angajați.

Directorul de comunicare al Profi România, Gabriel Pâslaru, a negat practicile menționate de către Gabor, declarând, pentru News.ro, că se așteaptă ca verificările autorităților să demonstreze ”care este situația reală”.

”Ne bucurăm că au depus plângeri, pentru că se va demonstra care este situația reală. Alți angajați ai magazinului ne-au reclamat grave abuzuri din partea șefului de magazin (Gabor, n.r.), care sunt întemeiate, astfel că l-am suspendat din funcție, iar acum el răspunde în acest fel. Întreaga problemă se va rezolva în Justiție. El este cel care a creat o situație tensionată în acest magazin”, a declarat Pâslaru, adăugând că angajații care îl susțin pe șeful suspendat ”au fost induși în eroare”.