Senatorul Daniel Zamfir se întreabă cum este posibil ca prețul benzinei la pompă să fie dublu față de 2008, deși costul barilului a scăzut la jumătate față de aceeași perioadă.

Acesta a solicitat un raport din partea Consiliului Concurenței asupra practicilor din sistemul energetic și cel bancar.

„Ce am aflat azi, după audierea președintelui Consiliului Concurenței:

În 2008 prețul barilului de petrol era 140 de dolari iar prețul la pompa era 3 lei. In 2018 , prețul barilului e 70 de dolari, deci la jumătate, iar prețul la pompă e 6 lei, adică dublu!!! Asta în condițiile în care taxarea e la un nivel scăzut fata de media europeană și mai avem și ceva rezerve de petrol. Cum o fi asta? Am convenit ca în luna ianuarie sa finalizeze un raport cu privire la eventualele practici neconcurențiale. I am solicitat de asemenea sa finalizeze si raportul cu privire la practici similare în sistemul financiar bancar. 
E momentul sa oprim jecmănirea românilor sub umbrela economiei de piață! #vremdreptate”, a scris el pe o rețea de socializare.
 
În România, cea mai mare companie petrolieră, Petrom, este controlată de austriecii de la OMV.
 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews