ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Daniel Zamfir se întreabă cum este posibil ca prețul benzinei la pompă să fie dublu față de 2008, deși costul barilului a scăzut la jumătate față de aceeași perioadă.

Acesta a solicitat un raport din partea Consiliului Concurenței asupra practicilor din sistemul energetic și cel bancar.

„Ce am aflat azi, după audierea președintelui Consiliului Concurenței:

În 2008 prețul barilului de petrol era 140 de dolari iar prețul la pompa era 3 lei. In 2018 , prețul barilului e 70 de dolari, deci la jumătate, iar prețul la pompă e 6 lei, adică dublu!!! Asta în condițiile în care taxarea e la un nivel scăzut fata de media europeană și mai avem și ceva rezerve de petrol. Cum o fi asta? Am convenit ca în luna ianuarie sa finalizeze un raport cu privire la eventualele practici neconcurențiale. I am solicitat de asemenea sa finalizeze si raportul cu privire la practici similare în sistemul financiar bancar. 
E momentul sa oprim jecmănirea românilor sub umbrela economiei de piață! #vremdreptate”, a scris el pe o rețea de socializare.
 
În România, cea mai mare companie petrolieră, Petrom, este controlată de austriecii de la OMV.