ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Senatorul Daniel Zamfir se întreabă cum este posibil ca prețul benzinei la pompă să fie dublu față de 2008, deși costul barilului a scăzut la jumătate față de aceeași perioadă.

Acesta a solicitat un raport din partea Consiliului Concurenței asupra practicilor din sistemul energetic și cel bancar.

„Ce am aflat azi, după audierea președintelui Consiliului Concurenței:

În 2008 prețul barilului de petrol era 140 de dolari iar prețul la pompa era 3 lei. In 2018 , prețul barilului e 70 de dolari, deci la jumătate, iar prețul la pompă e 6 lei, adică dublu!!! Asta în condițiile în care taxarea e la un nivel scăzut fata de media europeană și mai avem și ceva rezerve de petrol. Cum o fi asta? Am convenit ca în luna ianuarie sa finalizeze un raport cu privire la eventualele practici neconcurențiale. I am solicitat de asemenea sa finalizeze si raportul cu privire la practici similare în sistemul financiar bancar. 
E momentul sa oprim jecmănirea românilor sub umbrela economiei de piață! #vremdreptate”, a scris el pe o rețea de socializare.
 
În România, cea mai mare companie petrolieră, Petrom, este controlată de austriecii de la OMV.