Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor - a realizat un studiu cu privire la produsele tip înghețată.
În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse, ce au următorii producători sau distribuitori: ELION IMPORT EXPORT S.R.L., Froneri Ice Cream Romania S.R.L., MARESI FOODBROKER, Metro Cash & Carry Romania S.R.L., METRO Cash&Carry Romania S.R.L., Nestle Romania S.R.L., S.C. ALPIN 57 LUX S.R.L., S.C. Auchan Romania S.A., S.C. Macromex S.R.L., SC Auchan Romania SA, Serpico Trading S.R.L., Unilever Distribution S.R.L., Unilever South Central Europe S.A.. Dintre produsele pentru care a fost menționată doar țara în care au fost produse, s-au remarcat produse fabricate în Franța, Italia, Polonia și România.
Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, acesta variază între 3 și 11 E-uri.
2% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri;
13% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri;
8% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri;
29% din produsele analizate au în conținut 6 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 7 E-uri;
13% din produsele analizate au în conținut 8 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 9 E-uri;
3% din produsele analizate au in continut 11 E-uri.
29% din produsele analizate au în conținut 6 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 7 E-uri;
13% din produsele analizate au în conținut 8 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 9 E-uri;
3% din produsele analizate au in continut 11 E-uri.
Aditivii identificați în produsele studiate sunt: E100, E120, E120e, E141, E150, E150b, E150d, E160a, E160b, E162, E163, E202, E221, E322, E330, E331, E341, E401, E407, E407a, E410, E412, E415, E440, E442, E450, E466, E471, E476, E477, E500, E503, E504, E553a, E1422, E1520.
Toate produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: arahide, alte fructe cu coajă lemnoasă, nuci, ou, lactoză, lapte, soia sau gluten.
Toate produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă cantitatea, aceasta fiind specificată în grame, cu valori cuprinse între 51 - 2000 g/produs. Volumul recipientului/produsului cuprinde valori între 123 – 5000 ml/produs.
Valorile nutritionale sunt menționate pe etichetă în cazul a 100% din produsele analizate: valoare energetica este cuprinsă între 82 – 264 kcal/100g.

În ceea ce privește conținutul de glucide, produsele au în componență între 12.8 - 34.1 g/100g, iar zaharurile au o valoare cuprinsă între 3.8 – 29.8 g/100g. Totodată, conținutul de grasimi variază între mai puțin de 0.5 și 20.1 g/100g.

Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Decizie de Apocalipsa Marii Resetări: Uniunea Europeană a aprobat o lege care interzice vânzarea de automobile pe bază de benzină și motorină. Doar Polonia a votat împotriva aberației distopice. Italia, România și Bulgaria s-au abținut

Italia respinge vehement făina din insecte: Guvernul va interzice utilizarea acesteia în pizza și paste

Casa Verde Fotovoltaice 2023: Persoane fizice și parohii pot beneficia de finanțări de până la 20.000 de lei

Crescătorii de vaci din România trag un semnal de alarmă: Fără intervenția statului, ”din mai, iunie, iulie, situația se cam termină pentru noi”

Ciurucizarea Lumii și Marea Resetare: Cum am ajuns să fim stăpâniți de Mediocritate

ROMÂNII MĂNÂNCĂ GÂNDACI fără să știe! Teroarea din farfuria românilor, intoxicați la fel ca în cazul vaccinurilor. LISTA PRODUSELOR CU GÂNDACI
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)