ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul UE a adoptat, marți, noile norme privind articolele din plastic de unică folosință, în termen de 20 de zile de la publicarea acestei decizii urmând să fie interzise mai multe categorii de articole, de la bețișoare pentru urechi, la tacâmuri sau paharedin plastic, se arată într-un comunicat transmis de Comisia Europeană și citat de Agerpres.

Astfel, noile norme vor introduce interdicții privind anumite articole de unică folosință fabricate din plastic: bețișoarele pentru urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele, agitatoarele pentru băuturi, bețișoarele pentru baloane, precum și paharele, recipientele pentru alimente și băuturi fabricate din polistiren expandat și toate produsele fabricate din materiale plastice oxodegradabile,

Totuși, interdicția este valabilă în cazul articolelor din plastic pentru care există alternativă pe piață.

Totodată, potrivit sursei citate, prin noua directivă „sunt adoptate măsuri de reducere a consumului de recipiente pentru alimente și pahare pentru băuturi fabricate din plastic, precum și aplicarea unei marcări și etichetări specifice în cazul anumitor produse”. Aceste m
ăsuri, propuse la nivel european pentru reducerea deșeurilor marine, vizează și anumite echipamentele de pescuit.


Directiva Consiliului UE va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare. Statele membre vor avea apoi la dispoziție doi ani pentru a o transpune în dreptul lor național.