ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz extrem de grav s-a petrecut în Capitală. Un copil de 3 ani și jumătate a murit din cauza unei substanțe care se afla în mâncarea cumpărată de la o shaormerie din Sectorul 2 .

Părinții copilului au fost audiați, sâmbătă seară, la Poliția Capitalei. Surse judiciare spun că părinții au sunat la ambulanță după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău și le-ar fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băiețelul avea momente în care își revenea, relatează News.ro.

Surse judiciare au declarat că părinții le-au dat polițiștilor detalii cu privire la ceea ce au mai mâncat în ziua respectivă, despre traseul pe care l-au avut, precum și despre mnomentul în care au sunat la 112. Ei au susținut că li s-a făcut rău după ce au mâncat shaorma de la restaurantul de pe Șoseaua Vergului și au apelat 112 după ce copilului i-a fost rău toată noaptea. Întrebați de ce au așteptat atât de mult, ei au spus că starea băiețelului era oscilantă, acesta având momente în care își revenea.

Aceleași surse spun că rezultatele preliminare ale legiștilor arată că băiețelul a făcut stop cardio-respirator, cauza fiind necunoscută, aceasta urmând să fie stabilită în urma analizelor toxicologice.

De asemenea, umează să fie audiați la Poliția Capitalei reprezentanții societății care deține restaurantul fast-food.

Parchetul Tribunalului București spune, referitor la cazul băiețelului în vârstă de trei ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma dintr-un fast-food din Capitală, că există suspiciunea unei intoxicații cu o substanță necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal.

„În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicații cu o substanță necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Sesizarea a fost făcută de către Serviciul de Anatomie Patologică și Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, Parchetul a cerut realizarea unei autopsii de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici", care a făcut acest lucru miercuri, și a dispus realizarea unei expertize toxicologice din mai multe probe, aspirat gastric, sânge, urină de la copil și de la părinți.

Potrivit Pachetului, părinții au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

„Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate și alte instituții publice cu atribuții în ceea ce privește controlul calității produselor alimentare", mai precizează instituția.

Cercetările sunt făcute de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, declara vineri seară comisarii din București au fost în control la restaurantul fast-food de pe Șoseaua Vergului, de unde băiețelul care a murit și părinții lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat și sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.