ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim, care produce mezeluri și lactate, nu mai găsește loc la raft pentru brandul său de lactate Mugura, în contextul în care cei mai mari 3-4 jucători din industria lactatelor acoperă deja întreaga piață.

Prin compania Eco-Ferm, cu sediul în orașul prahovean Boldești-Scăeni, Radu Timiș exploatează 1.000 de hecatre de teren, crește 1.700 de vaci de lapte și produce iaurturi, sana și lapte bătut marca Mugura, care ajung în Carrefour și 7.000 de magazine de proximitate.

„Sunt 3-4 multinaționale care au negociat toate rafturile. Nu mai avem loc", spune Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim în Ziarul financiar.

Grupul Cris-Tim are afaceri anuale de peste 120 milioane euro și circa 2.500 de angajați. Printre jucătorii importanți de pe piața locală a mezelurilor se mai află Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia România, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

În România, tot ce înseamnă retail este deținut de companii străine. Cele mai importante lanțuri de magazine sunt Carrefour, Lidl, Kaufland, Cora, Metro, Penny, Auchan, Mega Image sau Profi.