Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim, care produce mezeluri și lactate, nu mai găsește loc la raft pentru brandul său de lactate Mugura, în contextul în care cei mai mari 3-4 jucători din industria lactatelor acoperă deja întreaga piață.

Prin compania Eco-Ferm, cu sediul în orașul prahovean Boldești-Scăeni, Radu Timiș exploatează 1.000 de hecatre de teren, crește 1.700 de vaci de lapte și produce iaurturi, sana și lapte bătut marca Mugura, care ajung în Carrefour și 7.000 de magazine de proximitate.

„Sunt 3-4 multinaționale care au negociat toate rafturile. Nu mai avem loc", spune Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim în Ziarul financiar.

Grupul Cris-Tim are afaceri anuale de peste 120 milioane euro și circa 2.500 de angajați. Printre jucătorii importanți de pe piața locală a mezelurilor se mai află Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia România, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

În România, tot ce înseamnă retail este deținut de companii străine. Cele mai importante lanțuri de magazine sunt Carrefour, Lidl, Kaufland, Cora, Metro, Penny, Auchan, Mega Image sau Profi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews