ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Pe adresa redacției a sosit un comunicat din partea celor de la Auchan România, pe care vi-l redăm integral:

”Auchan pune în centrul activității sale proiectul uman și de aceea hipermarketurile Auchan nu au program non-stop și nu funcționeaza de Paște, de Crăciun și în ziua Anului Nou, cu o singură excepție datorată programului impus de un centru comercial, în cadrul unui contract care a fost preluat de Auchan. Cu toate acestea
angajații sunt consultati și pot opta, au alternative și toate prevederile legale sunt respectate.”
 
Goana după profit a hipermarketurilor din România este binecunoscută. În perioada marilor sărbători, Paștile, Crăciunul, acestea sunt invadate de cumpărători, realizând vânzări peste medie. Cu toate acestea, niciun supermarket nu respectă legislația care prevede ca angajații să aibă zile libere în perioada aceasta.

Mai mult, în cazul hipermarketului Auchan, conducerea acestuia a luat decizia de a chema oamenii la muncă chiar și în ziua Nașterii Domnului, dar și pe 1 ianuarie, informează revista Brand privat.

"Schimbarea la vârf operată în managementul Auchan România nu aduce din păcate nicio schimbare în programului magazinului din Cotroceni. Hipermarketul rămâne un loc unde Sărbătorile nu au nicio valoare, fiind practic singurul din țară deschis atât în 25 decembrie cât și în 1 ianuarie. Are oare nevoie disperată Auchan de încasările din cele două zile de sărbătoare? Se pare că da și nu ar fi de mirare să aflăm că efortul angajaților hipermarketului Cotroceni va propulsa Auchan pe podiumul retailerilor, aducând o substanțială creștere a cifrei de afaceri", arată sursa citată.

Conform legii, zilele de 25 și 26 decembrie, dar și 1,2 ianuarie constituie sărbători legale, nelucrătoare.